Stolní tenis v Praze

Dnes je pátek 29.03.2024



Petr Barcal - realitní makléř








Pražský BTM mladšího žactva vyhrál na OAZE Ondřej Květon

Míla Fuček

2015-09-12

Mládež

Přečteno: 2975

Komentářů: 0


Seriál republikových bodovacích turnajů mládeže začal dnes turnaji v Praze. Mladší žactvo absolvovalo na OAZE dvanáctihodinový maraton. Turnaj skončil krátce před 21. hodinou.


Na OAZE se hrál BTM mladšího žactva na 24 stolech skoro 12 hodin. Nejvíce setů asi odehrál vítěz dvouhry žáků Ondřej Květon, který v 3. stupni turnaje hrál všechny zápasy na pět setů. Při tom většinou prohrával 0:2 a stav zápasu otáčel na 3:2. Výjimkou bylo finále s Bělíkem, kde naopak 2:0 vedl, Bělík dorovnal na 2:2, ale Květon se vzchopil a dotáhl finálový zápas do vítězného konce.

 

Připomeňme si, že v loňské sezóně byli Květon i Bělík nejmladšími žáky (oba ročník 2004) a pokud se sešli na BTM oba, tradičně hráli finále spolu. Všechna tato finále vyhrával loni Šimon Bělík. Až na mistrovství republiky mladšího žactva v Jaroměři dokázal Ondřej Květon poprvé Bělíka potrazit. Dnes tento úspěch zopakoval. Jeho úspěch je o to cennější, že Šimon Bělík je neoficiálním mistrem Evropy žáků ročníku 2004.

 

První skončil ve dvouhrách Ondřej Květon, druhý Šimon Bělík a o bronzové medaile se podělili Matěj Stach (Kotlářka Praha), který podlehl Květonovi v semifinále 2:3 a Ondřej Pešek z Jiskry Třeboň (oba ročník 2003).

 

I ve čtyřhrách kraloval Ondřej Květon, který je vyhrál spolu s Ondřejem Peškem, když ve finále porazili Šimona Bělíka (TJ Ostrava KST) s Filipem Karlem (TJ SB Světlá nad Sázavou).

 

V dvouhře žákyň zvítězila nejvýše nasazená Linda Záděrová z TTC MS Brno.

 

Podrobnější výsledky přineseme příští týden.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.